Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RR day results
#31
Ouch.. That's poor, doesn't sound right at all!
[Image: Ty8kl7b.jpg]
Reply
Thanks given by:
#32
(02-02-2013, 09:11 PM)David Wrote: 125.2bhp on fmic, tdo4 welded waste gate and full Bosch pump tune! That is f**king shit! On the first run when it made 125.2 I spat flames through the exhaust and then the guy told us that I had a fuel pump timing problem so we sorted that out and turned down the max fuel abit and put it on for the second time and got 120.5 with f*ck loads of coal.

Result of the day?




DAVID says............ I'm pretty pissed off lol

not to mention your ruined hub, ive never seen a wheel move so much haha
Current stable
'09 Mercedes E320cdi wagon 
'99 306 gti6
Reply
Thanks given by:
#33
sure turbo isnt shagged?
Official Team Go-NAD fan club
Reply
Thanks given by:
#34
I can't remember what they said I need to sort it out now :/
[Image: edit2_zpsbe60b3ca.jpg]

Team derv FLAME and CONROD spitters
Reply
Thanks given by:
#35
and i do wander about the accuracy of their dyno readings too, they didnt calibrate the rollers for each car or any other preparation like that that they ought to.

speaking to one of my dads rally driver mates about ray wests, he took his mk2 escort down there and put it on the rollers, first run it hit 190 odd hp, then tweaked the carbs slightly and got a reading of over 300bhp. so yeah. a bit suspect
Current stable
'09 Mercedes E320cdi wagon 
'99 306 gti6
Reply
Thanks given by:
#36
(02-02-2013, 09:16 PM)the milkman Wrote: sure turbo isnt shagged?

Na turbo still boosts fine up to over 30psi if I put my foot flat and don't sound poo'd
[Image: edit2_zpsbe60b3ca.jpg]

Team derv FLAME and CONROD spitters
Reply
Thanks given by:
#37
Equally! Mine popped of boost pipe at the back of the gauge. Didn't have time to fix it so didn't get a proper run... Pretty annoyed about it as I was looking forward to seeing what it was actually doing.
Reply
Thanks given by:
#38
way i see it is if you have no boost leaks, decent fuel tune and compression it should be more! i know people running lucas and T2 making more than that lol
Official Team Go-NAD fan club
Reply
Thanks given by:
#39
And the guy made me laugh when he said their was a problem with my exhaust!

Oh. And I got 135bhp and 230lbft
Reply
Thanks given by:
#40
(02-02-2013, 09:17 PM)the milkman Wrote: way i see it is if you have no boost leaks, decent fuel tune and compression it should be more! i know people running lucas and T2 making more than that lol

My point exactly! I had a good hour prep before I went on the dyno so I could make sure all the fmic pipes was as tight as possible, I have no boost leaks at all.
[Image: edit2_zpsbe60b3ca.jpg]

Team derv FLAME and CONROD spitters
Reply
Thanks given by:
#41
hmmmm may sound stupid but was exhaust manifold tight?
Official Team Go-NAD fan club
Reply
Thanks given by:
#42
To the turbo?
[Image: edit2_zpsbe60b3ca.jpg]

Team derv FLAME and CONROD spitters
Reply
Thanks given by:
#43
to the turbo and to the back of your block

although saying that whats your boost gauge saying its running?
Official Team Go-NAD fan club
Reply
Thanks given by:
#44
Got a slight exhaust leak on the adaptor plate but I normally take the turbo up to 25ish psi but I can go over 30+psi easy
[Image: edit2_zpsbe60b3ca.jpg]

Team derv FLAME and CONROD spitters
Reply
Thanks given by:
#45
and you said its coaling alot?
Official Team Go-NAD fan club
Reply
Thanks given by:
#46
On the second time yeah. We pushed the pump back slightly to change the timing and turned the max fuel down aswell, took it for a test drive after and it felt loads better but the dyno said its lost 5hp
[Image: edit2_zpsbe60b3ca.jpg]

Team derv FLAME and CONROD spitters
Reply
Thanks given by:
#47
hmmmm did it look a smoother line on the graph instead of up and down?

still dont get how your only making 120 at 25psi and a bosch Confused checked injectors??
Official Team Go-NAD fan club
Reply
Thanks given by:
#48
(02-02-2013, 09:30 PM)David Wrote: On the second time yeah. We pushed the pump back slightly to change the timing and turned the max fuel down aswell, took it for a test drive after and it felt loads better but the dyno said its lost 5hp

and lost the epic flames Smile lol
[Image: untitled_zps1adc0365.png]
138 BHP XSI
(21:20:51) Just_Sean: i had a pokey bum wank in the bath once and i shit you not, i burped a bubble
Reply
Thanks given by:
#49
[Image: 76FA51FF-A61A-4BF1-936F-7C8AFD3F428C-191...10f005.jpg]
[Image: edit2_zpsbe60b3ca.jpg]

Team derv FLAME and CONROD spitters
Reply
Thanks given by:
#50
Looks like they just let off the accelerator to early to me, power is climbing well and then just stops at 3300rpm?! Your car will have power up to at least 4.5k...
Reply
Thanks given by:
#51
Samass said the injectors was fine

(02-02-2013, 09:37 PM)Dan! Wrote: Looks like they just let off the accelerator to early to me, power is climbing well and then just stops at 3300rpm?! Your car will have power up to at least 4.5k...

Do sca have a dyno?
[Image: edit2_zpsbe60b3ca.jpg]

Team derv FLAME and CONROD spitters
Reply
Thanks given by:
#52
smooth power curve but no power Confused

you changed inlet/outlet gasket lately?
Official Team Go-NAD fan club
Reply
Thanks given by:
#53
(02-02-2013, 09:32 PM)Mrs puglove Wrote:
(02-02-2013, 09:30 PM)David Wrote: On the second time yeah. We pushed the pump back slightly to change the timing and turned the max fuel down aswell, took it for a test drive after and it felt loads better but the dyno said its lost 5hp

and lost the epic flames Smile lol

Haha true
[Image: edit2_zpsbe60b3ca.jpg]

Team derv FLAME and CONROD spitters
Reply
Thanks given by:
#54
sca have a dyno yeah
Reply
Thanks given by:
#55
(02-02-2013, 09:38 PM)the milkman Wrote: smooth power curve but no power Confused

you changed inlet/outlet gasket lately?

Changed it when the td04 went on which was the weekend of the Christmas meet

(02-02-2013, 09:39 PM)Dan! Wrote: sca have a dyno yeah

Would it be worth having a quite look at the set up then taking it down there?
[Image: edit2_zpsbe60b3ca.jpg]

Team derv FLAME and CONROD spitters
Reply
Thanks given by:
#56
Did you see my reply about not revving it far enough? Im sure that will be the problem, nothing else adds up.
Reply
Thanks given by:
#57
Yeah just seen your pm aswell mate
[Image: edit2_zpsbe60b3ca.jpg]

Team derv FLAME and CONROD spitters
Reply
Thanks given by:
#58
(02-02-2013, 09:41 PM)Dan! Wrote: Did you see my reply about not revving it far enough? Im sure that will be the problem, nothing else adds up.

to be fair now you mention it doesnt look like it went over 4k on the bottom of graph :/
Official Team Go-NAD fan club
Reply
Thanks given by:
#59
I think that's mostly the problem here :/
[Image: edit2_zpsbe60b3ca.jpg]

Team derv FLAME and CONROD spitters
Reply
Thanks given by:
#60
ring them up and say to them you think they messed up on dyno? gotta remember if 4k is your red line on clock and they dont know you have an extra 1k+ rpm in there then maybe they let off looking at gauge?
Official Team Go-NAD fan club
Reply
Thanks given by:


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Guess the BHP - Non 306 Content *Results Are In* PartyJas 43 5,445 06-07-2015, 10:08 AM
Last Post: PartyJas
  Interesting 'How Many Left' Results... Matt-Rallye 27 3,119 20-06-2015, 02:07 PM
Last Post: Kezzieboy
  Yorkshire RR Day Results! Jenkosowls 105 14,027 22-11-2013, 10:42 AM
Last Post: LewisG306

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)